• Hoos & Hitte Contest06.04.2017

  Streeknetwerk Vitaal Leisure Landschap organiseert De Hoos & Hitte Contest. Burgers, ondernemers, studenten en organisaties: iedereen uit de regio Hart van Brabant (zie kaart) mag tot en met 31 mei 2017 zijn plan insturen. Een plan om wateroverlast, hittestress of watertekort om te buigen tot een concrete kans voor de vrijetijdsector in de regio. Vijf winnaars krijgen vervolgens geld en steun om hun idee uit te voeren.

  ‘Mensen willen best iets dóen tegen klimaatverandering, maar missen een moment of gelegenheid. Met de Hoos & Hitte Contest geven we die gelegenheid en helpen we mensen met het uitvoeren van hun plan,’ aldus Mario Jacobs, Tilburgse wethouder en voorzitter van Streeknetwerk Vitaal Leisure Landschap (VLL). Samen met de waterschappen Brabantse Delta en De Dommel organiseert VLL  deze wedstrijd.  

  Het gaat om het ombuigen van deze drie uitdagingen:
  - Wateroverlast als gevolg van hevige regenval;
  - Hittestress als gevolg van stijgende temperaturen;
  - Watertekort als gevolg van langdurige droogte.

  Mario Jacobs: ‘We dagen iedereen in de regio uit om deze klimaatproblemen om te zetten in kansen voor vrije tijd en toerisme.’

  Weervrouw Helga van Leur presenteert 6 juli de winnaars
  Een vakjury nomineert de 5 beste plannen. In die jury zitten betrokkenen van de waterschappen Brabantse Delta en De Dommel, het Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds, de Efteling en IVN. De 5 genomineerden pitchen hun plan donderdagavond 6 juli aan diezelfde jury. Weervrouw Helga van Leur presenteert de avond en maakt bekend wie de hoofdprijs van €5000,- wint. Het publiek kiest wie naar huis gaat met de publieksprijs van € 2500,-. De overige 3 genomineerden mogen rekenen op € 1000,- om hun plan in praktijk te brengen in de wereld van de leisure. 

  Meer informatie vind je op de website van VLL:
  ​Over de Hoos & Hitte Contest
  - Spelregels

  Over Vitaal Leisure Landschap (VLL)
  VLL is een netwerk van fanatiekelingen in de regio Hart van Brabant. Met ondernemers, onderwijs, omgevingspartners en overheden werken we samen aan een mooi en afwisselend leisure-landschap. Enerzijds door leisure te verbeteren, anderzijds door de natuur te beschermen. 

  « ga terug