• Hoorn opent natuurspeelplek17.03.2014

  Wethouder Michiel Pijl van de gemeente Hoorn heeft recent samen met kinderen uit de buurt de nieuwe natuurspeelplek in de Kersenboogerd geopend.

  De speelplek bij de Dukaat en het Muntpark heeft onder andere een trekpontje, stammenparcours en wilgenhutten. Er komen steeds meer natuurlijke speelplaatsen in Hoorn. Naast speelplaatsen die de gemeente zelf aanlegt, zoals deze in de Kersenboogerd, stelt de gemeente Hoorn in 2014 €20.000 beschikbaar voor initiatieven van inwoners en instellingen om zelf een natuurlijke speelplek of speeltoestel te realiseren.

  Hoorn speelstad
  Eén van de prioriteiten van het college is ‘Hoorn speelstad’. Wethouder Michiel Pijl: “Natuurlijk spelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen en erg leuk. Tot voor kort hadden we nog niet veel natuurlijke speelplekken, die leggen we steeds vaker aan. Zoals het Boezelbos bij MAK Blokweer, wat in het voorjaar verder uitgebreid wordt, en het speeleiland bij de Oliemolen. In het najaar gaan we aan de slag met een speelplek in het oostelijk deel van de Kersenboogerd. Daarnaast hebben we voor dit jaar een budget voor initiatieven van inwoners en instellingen zelf. Daar is al veel belangstelling voor.” Een natuurlijke speeltuin is een speeltuin in een groene omgeving van materialen uit de natuur.

  Natuurspelen in Hoorn
  De gemeente stelt in 2014 € 20.000 beschikbaar voor inwoners die een idee hebben voor de aanleg van een natuurlijke speelplek of speeltoestel en voor instellingen die zelf een natuurlijke speelplek of speeltoestel willen realiseren. Bijvoorbeeld voor het aanleggen van een waterplaats of een insectenhotel op het schoolplein. Ook de openbare ruimte kan gebruikt worden. Met een brug over het water kun je bijvoorbeeld een speeleiland met een doolhof of klauterkeien realiseren. Een belangrijke voorwaarde is wel dat de aanvrager ook zelf een bijdrage levert aan de speelplek. Er is al belangstelling vanuit verschillende instellingen en buurten. Meer informatie over de voorwaarden en het indienen van een aanvraag leest u hier.

  Bron:
  Gemeente Hoorn

  « ga terug