• Hagenaars mogen meebeslissen over investeringen in hun wijk23.09.2013

  Inwoners van de gemeente Den Haag kunnen de komende maanden actief meedenken over investeringen in de directe leefomgeving. Wensen en ideeën worden opgenomen in het jaarlijkse activiteitenprogramma van het stadsdeel. Het gaat om keuzes maken tussen bijvoorbeeld groen in de wijk, of meer activiteiten voor jongeren en ouderen. Een opknapbeurt van het winkelplein is een mogelijkheid, evenals het aanleggen van extra speelplaatsen.

  Wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs en Dienstverlening): "Elke Hagenaar kan heel direct invloed uitoefenen op zijn eigen straat, buurt en wijk. Die participatie is erg belangrijk: bewoners weten als geen ander wat er speelt in een buurt en waar aandacht voor moet zijn."

  E-participatie
  De manier waarop iedereen kan meedenken verschilt per stadsdeel. Bewoners kunnen ook steeds vaker digitaal hun mening geven. Afgelopen jaar heeft de gemeente veel proeven gedaan met [e]participatie. Bewoners van Leidschenveen-Ypenburg konden op een moodboard aangeven hoe een speeltuin aan de Tiber er uit moest komen te zien. In Haagse Hout kunnen bewoners op dit moment aan de hand van een digitale budgetschuif het budget voor de herinrichting van de Haverkamp verdelen.
  Ook bij het opstellen van de activiteitenprogramma's kunnen Hagenaars steeds vaker digitaal reageren. Van Engelshoven: "Digitale en sociale media zijn uitermate geschikt om mee te doen in de wijk. Gewoon thuis van achter de computer of zelfs onderweg."

  Meer informatie www.denhaag.nl/aandeslag

  Bron:
  Gemeente Den Haag

  « ga terug