• Haarlem plant boom die symbool staat voor duurzaamheid als Booming business16.09.2014

  Vorige week is de eerste boom van de boomgaard van Poelpoldervreugde Schooltuin in Haarlem geplant. De Conference Peer staat symbool voor duurzaamheid als Booming business in Haarlem.

  Het duurzaam planten van deze boom is uitgevoerd onder leiding van Bert van Vuuren van Natural Plastics op de Natuur Milieu & Educatie (NME) locatie de Poelpoldervreugde schooltuin.

  Booming business
  Duurzaamheid is ‘booming business’ en meer dan de toepassing van zon energie of windenergie alleen. Bedrijven worden steeds meer geconfronteerd maar vooral ook aangenaam verrast door de mogelijkheden die integraal Duurzaam ondernemen met zich meebrengt. MKB-Haarlem zet  zich actief in om ondernemers daarop te attenderen en hen daarin te faciliteren. Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema biedt ondernemers extra kansen, om nu verduurzaming van de business te overwegen en Haarlem nog sterker op de kaart te zetten als duurzaam ondernemende stad bij uitstek.

  Al-Ikhlaas basisschool
  Leerlingen van groep 5 van de basisschool ‘Al- Ikhlaas’ zijn actief betrokken bij het ‘duurzaam planten van de boom’ en hebben kennisgemaakt met de eenvoudige natuurlijke materialen die voor het bomen planten gebruikt kunnen worden zoals ankers van aardappelschillen en touw van maïs. Hoe jonger je begint met het begrip van duurzaamheid hoe beter.

  Bron:
  Gemeente Haarlem

  « ga terug