• Groningen organiseert de wedstrijd 'milieuvriendelijkste tuin'16.07.2013

  Voor de tweede keer organiseert de gemeente Groningen de wedstrijd 'Milieuvriendelijkste tuin van Groningen'. Dit jaar zijn er twee categoriën: tuinen kleiner en tuinen groter dan 25 vierkante meter. De hoofdprijs voor beide categoriën is een tuinman voor een dag. Of de aanmoedigingsprijs: een regenzuil.

  Natuur - en Milieufederatie Groningen en de gemeente Groningen willen graag de aandacht vestigen op natuurlijke, dus milieuvriendelijke ingerichte tuinen. Met deze wedstrijd maken Stadjers kennis met de voordelen van milieuvriendelijke tuinen, voor mens en dier.

  Stenen en tegels
  In plaats van gras, struiken en bomen worden er steeds meer tuinen 'verhard' ingericht, met stenen en tegels. En dat is niet goed voor het milieu, want minder groen betekent minder vogels, vlinders en insecten. Daarbij kan het regenwater niet de grond intrekken en wordt het riool overbelast. Met als gevolg: problemen met de afwatering in de stad.

  Steeds warmer
  Het wordt steeds warmer in de stad. Steden warmen sowieso sneller op dan minder dicht bebouwde gebieden. Dat komt omdat steen meer hitte opneemt. Door de bebouwing wordt het moeilijker om de warmte kwijt te raken. Zo ontstaan warmte eilanden (ook wel Urban Heat Island-effect of 'warmte eilanden', waar de warmte blijft hangen.

  Meer informatie over de milieuvriendelijkste tuin van Groningen »

  Bron:
  Milieuvriendelijkstetuin Groningen

  « ga terug