• GroenLinks start met vergroenen van Wageningen05.05.2014

  Terwijl de verse gemeenteraad net geïnstalleerd is in de gemeente Wageningen, brengt GroenLinks haar idealen meteen in de praktijk. Afgelopen donderdag hebben leden het braakliggende Kirpestein naast het busstation vergroend met een ludieke guerrilla gardening actie.
  Dit staat op de site van De Weekkrant te lezen. De politieke partij plantten onder andere zonnebloemen om aandacht te vragen voor verloedering van het openbaar groen in de stad. Eén van de speerpunten van GroenLinks in de gemeenteraadscampagne.

  Mooiere leefomgeving
  Het centraal gelegen Kirpestein ligt al jaren braak. “Een treurige aanblik, zo midden in het centrum van Wageningen”, zegt Erik-Jan Bijleveld, steunfractielid van GroenLinks. “Het is hoog tijd dat we dit soort terreinen gaan gebruiken om groen aan te leggen in de stad, en zo een mooiere leefomgeving te creëren. Met deze actie willen we daarvoor een eerste aanzet geven, en laten zien hoe het ook kan.”

  Europese verkiezingen
  De actie is tevens start van de campagne in de aanloop naar de Europese verkiezingen op 22 mei aanstaande. GroenLinks roept inwoners van Wageningen op om die dag naar de stembus te gaan en te kiezen voor een groene kijk op Europa. GroenLinks en de Europese Groenen willen banen creëren door te investeren in groene initiatieven, die ook op lokaal niveau werkgelegenheid en een mooiere leefomgeving op kunnen leveren. Om dit voor elkaar te krijgen is goed Europees beleid hard nodig.

  Bron:
  de.Weekkrant.nl

   

  « ga terug