• GroenLinks Deventer: Groenonderhoud moet beter10.11.2014

  In de afgelopen maanden heeft GroenLinks klachten van bewoners verzameld over het groenonderhoud in Deventer. Die reacties hebben GroenLinks ervan overtuigd dat het niveau van onderhoud beter moet. Om dat te bereiken dient de partij een amendement in om de begroting te wijzigen.

  ‘Tientallen reacties zijn er binnengekomen, nadat het meldpunt werd aangekondigd. Het onderhoud van straten, stoepen en openbaar groen is op veel plekken duidelijk onder de maat. Te veel meldingen kregen we binnen om ze te beschouwen als  incidenten, het gaat hier om een structurele verslechtering van het onderhoud in de openbare ruimte en het beheer van het groen’, aldus fractievoorzitter Carlo Verhaar.

  400.000 euro
  GroenLinks dient bij de begrotingsbehandeling op 12 november een amendement in zodat 400.000 euro wordt vrijgemaakt om de schade in te halen en vaker te kunnen snoeien en onkruid te bestrijden. ‘Dat geld vinden we door de ambtelijke inzet bij bewonersparticipatie in het groenbeheer te beperken’, zegt Verhaar.

  Groenste gemeente
  ‘Het Deventer Groenbedrijf is erg goed in het onderhoud van de openbare ruimte, en het lijkt ons logisch om hen weer meer budget te geven voor die basistaak’, aldus Tjeerd van der Meulen van GroenLinks. Met het amendement van GroenLinks kan Deventer het predikaat ‘Groenste Gemeente’ weer voeren om de juiste redenen: niet vanwege het welig tierende onkruid, maar met goed onderhouden parken en openbaar groen.

  Bron:
  GroenLinks Deventer

   

  « ga terug