• GroenLinks Amsterdam wil meer groene speelplekken04.03.2014

  GroenLinks Amsterdam wil dat er meer ruimte is voor groen in de stad en opende daarom vorige week een pop-up speeltuin op het Marie Heinekenplein.

  GroenLinks zorgde voor grasmatten, speeltoestellen, ballen, trampolines, zodat kinderen los kunnen gaan. Wethouder Andrée van Es was er, samen met GroenLinks vrijwilligers, om ondertussen met ouders te praten over het groene en sociale Amsterdam. Een paar klinische bomen maakt nog geen groene stad. Een groen plein met kinderen, waar je kan zitten, spelen en ontspannen wel.

  Simpele ingrepen
  Van Es: “Er gebeurt in allerlei stadsdelen mede dankzij GroenLinks al hartstikke veel voor kinderen. Maar er blijven buurt pleintjes en grotere pleinen die vaak met simpele ingrepen kunnen worden vergroend, en speelklaar kunnen worden gemaakt. Daar blijft GroenLinks ook de komende vier jaar voor gaan.”

  Nog meer groen
  GroenLinks wil na de volgende verkiezingen voortvarend aan de slag om nog meer groen in Amsterdam te krijgen en meer speelplekken. Zodat alle Amsterdammers kunnen spelen, studeren, wandelen, werken in het groen. Pleinen als het Dijkgraafplein in Osdorp, het Koningin Wilhelminaplein in Overtoomse veld, het Marie Heinekenplein. Het Buikslotermeerplein in Noord en het Scheldeplein in Zuid kunnen allemaal groener en kindvriendelijker.

  De grasmatten werden na afloop gedoneerd aan Kinderboerderij De Pijp. Bekijk ook de Vine video van de opbouw van de pop-upspeeltuin.

  Bron:
  GroenLinks Amsterdam

   

  « ga terug