• GroenDoeDag in gemeente Hattem in teken van adoptiegroen19.08.2015

  Op zaterdag 26 september organiseert de gemeente Hattem weer de GroenDoeDag. Belangrijke gast tijdens de GroenDoeDag is Lodewijk Hoekstra van  Eigen Huis & Tuin. Tijdens de GroenDoeDag maakt hij, samen met zijn team, tuinontwerpen voor nieuwe groenadoptanten.

  Inwoners of bedrijven die nog vóór de GroenDoeDag een groenstrook adopteren kunnen deelnemen. De ontwerpsessies voor een adoptietuin vinden plaats tijdens de GroenDoeDag. Van 11.00 uur tot 15.00 uur is Lodewijk Hoekstra met zijn team aanwezig om samen met groenadoptanten een ontwerp te maken en vragen te beantwoorden over tuinieren.

  Inschrijven via de website
  Hattemers die een groenstrook willen adopteren kunnen gebruikmaken van het aanmeldformulier op www.hattem.nl/groen. Adoptanten kunnen aangeven of ze van de mogelijkheid gebruik willen maken om een ontwerp te laten maken tijdens de GroenDoeDag. Aanmelden kan tot 16 september.

  GroenDoeDag
  Tijdens de GroenDoeDag is er voor jong en oud veel te beleven. Lodewijk Hoekstra geeft, naast het maken van verschillende tuinontwerpen, een presentatie over het belang van groen en biodiversiteit en is beschikbaar voor allerlei groengerelateerde vragen. Naast Lodewijk wordt de GroenDoeDag opgeluisterd door Matthijs Wubbolts. Hij laat zien hoe je met een kettingzaag van een stuk hout een mooi beeld maakt. Ook zijn er leuke en gezonde activiteiten voor kinderen, zoals een optreden van de KidzDj, een waterlaboratorium en een kookworkshop waarin kinderen leren lekkere gerechten te maken van een pompoen.

  Programma
  De GroenDoeDag is zaterdag 26 september van 10.00 tot 16.00 uur bij de Noordgouw aan de Daendelsweg. Het volledige programma van de GroenDoeDag is te vinden op www.hattem.nl/groen.

  Bron:
  Gemeente Hattem

  « ga terug