• Green Team maakt Rotterdam groener16.06.2015

  Dit voorjaar trok het Green Team weer de Rotterdamse wijken in voor de actie ‘Tegel eruit, groen erin’.

  Samen met buurtbewoners vergroenden het Green Team in Delfshaven het binnenterrein van het wijkcentrum Post West. In de Agniesebuurt legde het Green Team met hulp van buurtkinderen een geveltuin van ruim 20 meter aan.

  Geveltuin
  ‘Het was hard werken, maar het resultaat mag er zijn! Wij zijn ontzettend blij met onze nieuwe groene achtertuin’. Mirjam, medewerker van wijkcentrum Post West, is enthousiast over de groene binnenplaats van het wijkcentrum. Op het binnenterrein zijn een aantal grote plantvakken aangelegd, een moestuintje en langs alle gevels een geveltuin.

  Hulp van kinderen
  Aan het Ammersooiseplein is vorige week een hele lange geveltuin aangelegd langs de gehele gevel van wijkcentrum De Nieuwe Banier. Kinderen uit de buurt hielpen met de aanleg en sjouwden na afloop met gieters om de plantjes water te geven.

  Wateroverlast voorkomen
  Gemeente Rotterdam organiseert de actie ‘Tegel eruit, groen erin’ samen met het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Krachtgroen voor een groener, waterbestendiger Rotterdam. Met de actie maken zij bewoners bewust van de voordelen van meer groen en minder tegel in de tuin. Zo kan tijdens een hevige regenbui het water sneller de grond in zakken. Dit helpt wateroverlast voorkomen.

  Over het Green Team
  Het Green Team bestaat uit groenspecialisten van de gemeente Rotterdam. Dit jaar werden zij geholpen door hoogheemraad Paul van den Eijnden, jeugdwaterschapbestuurder Martine Slob van Hoogheemraad van Schieland en de Krimpenerwaard, Tom Harreman en Thomas Roskam (voorzitters van de Gebiedscommissie Delfshaven en Noord).

  Tips
  Meer informatie over de actie is te vinden op www.rotterdam.nl/tuintips.  Voor geveltuinen: www.rotterdam.nl/geveltuinen

  Bron:
  Gemeente Rotterdam

   

  « ga terug