• Gemeente Rijswijk opent natuurspeeltuin en ondertekent bijenconvenant07.12.2017

  Wethouder Marloes Borsboom van de gemeente Rijswijk opende onlangs de natuurspeelplek op het tunneldak bij het Piramideplein. Gelijktijdig werd het Bijenconvenant ondertekend.

  De natuurspeeltuin is gerealiseerd dankzij een schenking van ING Nederland. Rijswijkse inwoners mochten kiezen waar het geld naar toe ging. Zij kozen voor een natuurspeeltuin op het tunneldak bij het Piramideplein. Onder meer omdat veel kinderen het belangrijk vonden dat de natuurspeeltuin ook een plek zou worden waar kleine diertjes zoals insecten, vogels en vlinders zich thuis voelen. Daarom is er gekozen voor bij-vriendelijke beplanting. Het ontwerp voor de speelplek is samen met bewoners uit omgeving en de kinderen van de Brede school Stationskwartier gemaakt.

  Bijenconvenant
  Tijdens de opening werd ook het bijenconvenant getekend door wethouder Marloes Borsboom namens de gemeente en diverse partijen in Rijswijk die het belang van een bijvriendelijke omgeving onderschrijven.  Marloes Borsboom is blij met de grote belangstelling en betrokkenheid . “De gemeente heeft de ambitie om Rijswijk groener, diversen en kleurrijker te maken. Samen met zo veel mogelijk organisaties proberen we ervoor te zorgen dat (wilde) bijen en andere insecten voldoende voedsel en nestgelegenheid hebben in een aantrekkelijke en kleurrijke omgeving.”

  Bron:
  Gemeente Rijswijk

  « ga terug