• Gemeente Oost Gelre vraagt bewoners mee te denken over bomenbeleid08.07.2013

  "Bomen verdienen de ruimte". Dat heeft de raad van de gemeente Oost Gelre onlangs vastgesteld in de bomenbeleidsvisie voor de komende vijftig jaar. De vraag die de gemeente aan haar inwoners stelt is: "hoe zorgen we er voor dat we voldoende ruimte voor de bomen reserveren?"...

  Als de omstandigheden voor bomen goed zijn, dragen bomen in grote mate bij aan de kwaliteit van de woonomgeving. Daarbij zorgen ze voor een prettig leefklimaat. In een omgeving met gezonde bomen genezen zieken sneller, komt minder overgewicht voor en is er minder criminaliteit.

  Bomen zijn een investering voor de toekomst
  De gemeente staat voor de uitdaging om voor de toekomst een gezonde omgeving te creëren met voldoende bomen. Een boom doet er 30 tot 50 jaar over om tot volle wasdom te komen. Het planten van bomen is dus een investering in de toekomst. Maar bomen hebben wel de ruimte nodig. En daar schort het wel eens aan. Zeker in een omgeving waar op een relatief klein oppervlak woningen, bedrijven, wegen, kabels, leidingen etc. de ruimte steeds verder inperken. Hoe zorgen we voor voldoende ruimte voor onze bomen?

  Denk met ons mee
  De gemeente vraagt haar inwoners om daarbij te helpen. Heeft u concrete ideeën of suggesties die bijdragen aan een gezonde omgeving met bomen? Meld dat dan bij de gemeente. Een idee kan veelzijdig zijn; het gaat dus niet alleen om het aanplanten van bomen. Maak uw voorstel zo concreet mogelijk. Geef zo nodig ook exacte locaties aan en voeg ook duidelijke kaartjes of foto's bij.

  Drie beste ideeën krijgen jonge boom
  De inzenders van de drie beste ideeën winnen een jonge boom naar keuze.

  Klik hier voor meer informatie »

   

   

   

  « ga terug