• Gemeente Arnhem moet toetreden tot stedennetwerk Stadslandbouw05.11.2013

  In de afgelopen jaren zijn er in Arnhem een groot aantal succesvolle stadslandbouwprojecten opgezet. GroenLinks juicht deze ontwikkeling toe, stadslandbouw draagt bij aan duurzaamheid, sociale cohesie en de regionale economie. GroenLinks Arnhem wil dan ook dat de gemeente zich aansluit bij het stedennetwerk Stadslandbouw om nog meer van deze duurzame initiatieven te kunnen ondersteunen.

  Steden als Ede, Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam, Enschede en Zutphen zijn al onderdeel van het stedennetwerk. GroenLinks vindt dat ook Arnhem in dit rijtje thuishoort. Fractievoorzitter David Willemsen zegt hierover: ‘Het gaat er om dat Arnhem van andere steden kan leren, het stedennetwerk is daar een uitstekend middel voor’.

  Vier uitdagingen
  Het stedennetwerk stadslandbouw is gestoeld op vier uitdagingen: ruimte voor stadslandbouw, regionale voedselketens en regels voor hygiëne, kwaliteitsimpuls stadslandbouw en het verbinden van lokale initiatieven. Het stedennetwerk heeft een ‘Agenda Stadslandbouw’ gemaakt die op verschillende onderdelen door de gemeente kan worden ondertekend. GroenLinks Arnhem ziet graag dat deze agenda ook door Arnhem wordt ondertekend. Stadslandbouw is een geweldig initiatief, dat ondersteunt moet worden door de gemeente.

  Bron:
  GroenLinks Arnhem

  « ga terug