• Gemeente Apeldoorn lanceert nieuwe subsidie: regenwater niet in het riool, maar in de tuin24.05.2017

  Vanaf vrijdag 19 mei kunnen inwoners van Apeldoorn subsidie aanvragen voor het ‘afkoppelen’ van een regenpijp die op het riool is aangesloten. Wethouder Sandmann zaagde op die dag symbolisch de eerste regenpijp af tijdens de ‘Week van het groen’ in woonwijk De Heeze.

  Wethouder Mark Sandmann: ‘Als gevolg van klimaatverandering vallen er steeds meer hevige buien met veel neerslag in korte tijd. De riolen kunnen al dat water niet tijdig verwerken, met wateroverlast en schade tot gevolg. Als gemeente doen we al veel: we vervangen bestrating door klinkers die water doorlaten, we leggen wadi’s en groenstroken aan. Maar we willen ook dat zoveel mogelijk regenpijpen van het riool worden losgekoppeld’. Meer informatie over de subsidie en wat de gemeente doet voor klimaatbeheersing staat op www.apeldoorn.nl/klimaat.

  Operatie Steenbreek
  Een groene tuin zonder al teveel verharding zorgt voor vermindering van wateroverlast. De gemeente sloot zich onlangs aan bij het landelijk succesvolle initiatief ‘Operatie Steenbreek’. Dit initiatief richt zich, onder het motto ‘tegel eruit, plant erin’ op inwoners die bij willen dragen aan een groene en gezonde leefomgeving. Wethouder Mark Sandmann: ‘Als gemeente helpen we onze inwoners graag op weg en proberen we mensen te motiveren en te inspireren. Buurtraad de Heeze in Apeldoorn geeft, samen met Ons Huis, het goede voorbeeld door de ‘Week van het Groen’ te organiseren. Ik ben blij met dat soort initiatieven!’

  Bron:
  Gemeente Apeldoorn

  « ga terug