• Extra geld voor klimaat in Rotterdam16.06.2017

  Rotterdam heeft subsidie van LIFE@Urban Roofs voor klimaatverbetering gekregen. De komende vijf jaar krijgen de Peperklip, Robert Fruinstraat en gebouw De Heuvel voorzieningen die regenwater tijdelijk vasthouden en opnemen.

  Ook gaat geld naar bijvoorbeeld:
  - daken met meerdere functies
  - geveltuinen
  - stadslandbouw
  - zonnepanelen
  - bestrating die regenwater de grond in laat lopen
  - binnentuinen
  Zo houdt de stad droge voeten, wordt de stad mooier en levendiger, én wordt Rotterdam weer wat klimaatbestendiger.

  LIFE@Urban Roofs
  Het gaat om een Europese subsidie uit het project LIFE@Urban Roofs, onderdeel van het Europese programma LIFE voor klimaatverbetering. De rode draad hiervan is inzicht krijgen hoe je het beste geld kan besteden aan het klimaat. Daarom onderzoekt en realiseert het project nieuwe samenwerkingsvormen en investeringsmodellen. Zo komt er een experimentendak om nieuwe uitvindingen rond multifunctionele daken te stimuleren. En kunnen leveranciers het dak gebruiken voor testen en demonstraties. Daarnaast komt er een ontwerpwedstrijd die huizenbezitters en ontwerpers aanspoort een plan voor aanleg van een multifunctioneel dak te maken en dat plan uit te voeren. De projecten lopen tot eind 2022, dan eindigt het LIFE-project.

  Samenwerking
  In de projecten wordt samengewerkt met de Rotterdamse partners Vestia, Stichting Arosa, De Rotterdamsche Vastgoed Maatschappij, Stichting Gebouw De Heuvel, Trivestor Beleggingen en de stad Veijle in Denemarken. De gemeente heeft mede namens deze partijen de subsidieaanvraag gedaan. De bijdrage
  is € 3,2 miljoen voor alle partners samen, waarvan ongeveer één miljoen euro voor de gemeente is.

  De projecten leveren een directe bijdrage aan de doelstellingen van bestaande programma’s als Water Sensitive Rotterdam en het programma Multifunctionele Daken als onderdeel van Resilient Rotterdam.

  Bron:
  Gemeente Rotterdam

  « ga terug