• Eerste manifestatie Growing Green Cities in Almere04.11.2013

  Veel Almeerders kwamen zaterdag naar de hal van Windesheim om hun Growing Green Cities idee te presenteren en kennis te maken met de groene initiatieven in de stad. Tijdens de manifestatie Growing Green Cities presenteerden Almeerders hun eigen growing green pitch. Groene plannen, met veel aandacht voor een gezonde leefstijl en groene energie.

  Growing Green Cities vormt het centrale thema van de wereldtuinbouwtentoonstelling, de Floriade in 2022 in Almere. Voor Almere is de Floriade ook een meerjarige beweging die resulteert in een groeiende en groene stad!

  Kinderen 
  Voor de kinderen van groep 6, 7 en 8 van de Almeerse basisscholen was er een bijzondere verrassing, zij gaan binnenkort naar de film De Nieuwe Wildernis. Deze film werd aan de kinderen aangeboden door de wethouders Mulder en Peeters van de gemeente Almere, Collage Cultuur, Utopolis en EMS films en Leaseplan.

  Groene rijkdom
  "Het hoort bij de opvoeding van een Almeerder dat je weet wat een prachtige natuur we hier in de stad hebben", motiveert wethouder Peeters van onderwijs de keuze voor het aanbieden van de film. "Ik vind het belangrijk dat de kinderen hier allemaal kunnen ontdekken wat een groene rijkdom er in en naast de stad ligt. En dat dat een belangrijke succesfactor is voor de stad, maar ook voor heel Nederland en daarbuiten." vult Henk Mulder, de Floriadewethouder, aan.

  De Almeerse scholen krijgen begin volgende week een brief over hoe zij zich kunnen aanmelden voor de film.

  Lees ook: Wethouder Mulder : 'Groen is een ontwikkelfilosofie'

   

   

   

  « ga terug