• Duizendste nieuwe boom in Haarlem19.04.2017

  Wethouder Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Haarlem zette vorige week persoonlijk de duizendste nieuwe boom van dit plantseizoen in de grond. De meerstammige berk kreeg een mooi plekje op het Monumenteneiland in het Reinaldapark in Haarlem-Oost.

  Sinds november is een grote boomplantoperatie aan de gang. In heel Haarlem worden in vijf maanden tijd in totaal 1.062 nieuwe bomen geplant. Deze bomen vervangen onder meer de bomen die door de zomerstorm in juli 2015 zijn omgewaaid. Hierdoor worden er nu twee keer zoveel bomen geplant als in een normaal herplantseizoen.

  Grote diversiteit
  Als alle bomen straks in de grond staan, is het stadsdeel Noord 218 bomen rijker, Zuid/West/Centrum 190 bomen, Oost 283 bomen en Schalkwijk 371 bomen. De variatie aan bomen is enorm. Zo zijn er onder meer amberbomen, tulpenbomen, gouden regen, notenbomen, kastanjes en lindes geplant. Eind april is de volledige plantlijst te vinden op de website van Spaarnelanden. Hierin staat precies welke soort boom op welke locatie is geplant.

  Boomspiegel adopteren
  Inwoners die zelf willen bijdragen aan een groener Haarlem kunnen een boomspiegel adopteren. Iemand die een boomspiegel adopteert, verzorgt het stukje grond rondom de boom door er bijvoorbeeld bloemen te planten. Aanmelden kan via een inschrijfformulier op de website van Spaarnelanden.

  Bron:
  Gemeente Haarlem

  « ga terug