• Doelenplein in Ede is vergroend en gebruiksklaar04.04.2016

  Wethouder Weijland van de gemeente Ede ‘opende’ vrijdag 1 april officieel het vernieuwde Doelenplein. Het plein in het centrum van Ede stond bekend als een stenige plek, met weinig tot geen groen. Daar is nu verandering in gekomen.

  Door onder andere fysieke aanpassingen aan de openbare ruimte moet het centrum van Ede een plek worden waar mensen graag verblijven. 

  Weinig groen
  Ondernemers en bewoners hebben nagedacht over een betere inrichting van het plein. Gebrek aan groen, gezelligheid en de mogelijkheid om te zitten waren de meest gehoorde opmerkingen van de mensen die mee wilden denken over de vernieuwing van het Doelenplein.

  Grassen en heide
  De beplanting heeft een Veluws tintje gekregen door gebruik te maken van grassen en heide. Door de plantkeuze ontstaat het hele jaar door een wisselend beeld, wat het plein voor alle seizoenen aantrekkelijk maakt. Het groen brengt sfeer, dempt geluid en maakt het Doelenplein tot een aangename plek in het centrum waar mensen graag even op het terras of de zitranden gaan zitten. Daarnaast komt er nieuwe verlichting om het plein ook ’s avonds meer sfeer te geven.

  Aanvullende informatie: www.ede.nl/doelenplein

  Bron:
  Gemeente Ede

  « ga terug