• Dionysiusstraat is 't Schonste Stròtje van Tilburg23.10.2015

  Bewoners van meer dan 40 straten hebben zich ingeschreven voor de verkiezing van 't Schonste Stròtje van Tilburg 2015 om Tilburg fleuriger en groener te maken. Onlangs werd bekendgemaakt dat Dionysiusstraat gewonnen heeft.

  De deelnemers zijn al vanaf dit voorjaar aan de slag met allerlei acties om hun omgeving te vergroenen, te verfraaien en op te fleuren. Op verschillende plekken in de stad staan nieuwe struiken of 'plukfietsen', zijn boomtuintjes aangelegd en (zonne)bloemen geplant.

  100 geveltuintjes
  De gemeente Tilburg heeft al bijna 100 geveltuintjes aangelegd. Verder worden er verschillende buurtfeesten georganiseerd en genieten buren samen van het resultaat en van hun inspanningen. Tijdens de Nationale Burendag reed een feestelijke huifkar de 'Schonste Route van Tilburg 2015' langs de 10 mooiste straten.

  Meedoen in 2016
  Stichting OpGroeneVoet organiseerde de wedstrijd dit jaar voor de eerste keer. In Tilburg wordt de prijsvraag wegens groot succes weer uitgezet in 2016. Ter inspiratie de Tilburgse aanpak en 18 voorbeelden: schonstestrotje.nl

  Bron:
  Participatiekaart.nl

   

  « ga terug