• Deventer pakt onkruid intensiever aan14.05.2018

  Het onkruid in Deventer wordt deze zomer intensiever aangepakt nadat de gemeenteraad het budget hiervoor fors heeft verhoogd. Een weedsteamer, een apparaat dat door middel van hete stoom onkruid bestrijdt, en extra inzet van 4 onkruidborstels en 3 veegwagens gaan hiervoor zorgen.

  Verantwoordelijk wethouder Frits Rorink: “De verwachting is dat we hiermee het beeld fors kunnen verbeteren. We gaan het effect goed in de gaten houden en kunnen de aanpak zo nodig nog bijstellen.”

  Geen gif
  Sinds 2013 gebruikt de gemeente geen gif meer bij de onkruidbestrijding. Daardoor nam het onkruid in de jaren erna toe. Nu het budget is verhoogd van € 110.000 met € 300.000 naar € 410.000 kan intensiever onkruid worden bestreden door Circulus Berkel. Onkruidbestrijding zonder gif is aanzienlijk duurder.

  Monitoren
  Het komende seizoen wordt goed gekeken of de nieuwe aanpak overal ook daadwerkelijk tot het gewenste resultaat leidt en of de inzet nog eventueel moet worden aangepast.

  Participatie
  Daarnaast worden ook bewoners gestimuleerd om zich in te zetten. Denk daarbij aan het tijdelijk autovrij maken van straten zodat de machines overal goed bij kunnen of aan het onkruidvrij maken van de erfgrens.

  Bron:
  Gemeente Deventer

   

  « ga terug