• Deventer organiseert tuinverkiezing19.04.2017

  De gemeente Deventer gaat samen met Groei & Bloei Deventer de bezitters  van de “groenste” tuinen binnen de gemeente Deventer in het zonnetje zetten.

  Wat verstaan de initiatiefnemers onder de “groenste” tuin? Uiteraard een tuin met veel groen en weinig verstening. Een tuin waarin vooral natuurlijke materialen zijn gebruikt. Maar daarnaast ook een tuin die ruimte biedt aan biodiversiteit, dus uitnodigend is voor insecten als bijen en vlinders, waar vogels rust, water en voedsel vinden en die ook aantrekkelijk is voor bijvoorbeeld amfibieën en egels. Ook is van belang of hemelwater wordt opgevangen en/of hergebruikt.

  Onderscheid
  Omdat de mogelijkheden voor een kleine tuin anders kunnen zijn dan voor een grote tuin, wordt er onderscheid gemaakt bij deze verkiezing in een drietal categorieën, te weten tuinen tot 200m2 (A), van 200-500m2(B) en boven de 500m2(C).

  Aanmelden
  Denkt u dat uw tuin (of die van een kennis) aan deze beschrijving voldoet, meldt u zich dan vóór 30 april aan op info@deventer.groei.nl. Vervolgens zal een deskundige jury tijdens een bezoek aan uw tuin deze op basis van vooraf vastgestelde criteria waarderen en wordt bij aanmelding van meerdere tuinen in dezelfde categorie een rangschikking gemaakt.

  Nationale Tuinweek
  De eigenaren van de tuinen die in elke categorie als “groenste” worden beoordeeld, krijgen in de Nationale Tuinweek, dit jaar van 10-18 juni plaatsvindt, van wethouder Rorink als erkenning een mooie prijs uitgereikt. Bovendien zullen deze tuinen, met goedvinden van de eigenaren, door zowel de gemeente als Groei & Bloei gebruikt worden om de aanleg van klimaatbestendige en “levende” tuinen te stimuleren.

  « ga terug