• Den Helder opent woensdag nieuw park01.07.2013

  Op woensdag 3 juli vieren bewoners van De Schooten samen met de gemeente Den Helder en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de officiële opening van het nieuwe park.

  Dit park met veel groen, stoere bomen, een zwaluwmuur en heel veel water is een plek waar bewoners elkaar ontmoeten en waar kinderen afspreken om samen te spelen. Daarom verdient dit park een passende naam. Dat vinden ook wethouders Pia Bruin en Suzanne den Dulk. Zij hebben buurtbewoners gevraagd om mee te denken en daar is flink gehoor aan gegeven. De oproep heeft meer dan 100 inzendingen opgeleverd. De wethouders onthullen samen met de bedenkers de nieuwe naam.

  Schoon water 
  De wethouders stellen ook ambassadeurs van het park aan. Vijftien leerlingen van de drie basisscholen in de wijk willen deze belangrijke rol het komende jaar vervullen. Hoogheemraad Rob Veenman voert met deze nieuwe ambassadeurs een eerste belangrijke taak uit. Samen met de leerlingen van groep zeven vergelijkt Rob Veenman de kwaliteit van het water uit het park met het water uit de Doggersvaart. Door het scheiden van de watersystemen werken de gemeente en het hoogheemraadschap aan schoon en veilig water in wijken en in de stad. Daarnaast krijgt de natuur meer kans door de gezamenlijke aanleg van natuurvriendelijke oevers en visoverlevingsplaatsen.

  Beplanting
  Hoewel het park er al prachtig bijligt is het tijdens de feestelijke opening nog niet helemaal klaar. Het bosplantsoen wordt in het najaar aangebracht, de beste periode om nieuwe planten in de grond te zetten. De natuur heeft dan de meeste kansen om goed aan te slaan.

  Bron:
  Gemeente Den Helder

  « ga terug