• Delft roept bewoners en bedrijven op actieve rol te spelen bij groenonderhoud23.07.2013

  Onder het motto “Delft groen, natuurlijk doen” roept de gemeente bewoners en bedrijven op om een actieve rol te gaan spelen bij het groenonderhoud in de stad. Dat komt de kwaliteit van het openbaar groen ten goede en vergroot de betrokkenheid bij de eigen leef- of werkomgeving.

  Op Delft_Groen_Natuurlijk_Doen kan iedereen opzoeken welke mogelijkheden hiervoor bestaan. De gemeente stimuleert particulieren die graag meer groen of meer bloeiende planten in de eigen omgeving willen, een geveltuintje willen aanleggen, een groene speelplek willen, of samen met de buren het groen in de straat zelf willen beheren.
   
  Kwalitatief groen
  Bewoners, bedrijven, woningcorporaties, scholen en andere organisaties kunnen vaak meer aandacht besteden aan het onderhoud van kleinere stukken openbaar groen dan de gemeente. Dat komt omdat de onderhoudsbudgetten geen ruimte bieden voor heel intensief groenbeheer. Wie een steentje wil bijdragen aan de kwaliteit van het groen in de stad, vindt op delft.nl voorbeelden van wat mogelijk is en waarmee rekening moet worden houden. Zo moet het openbare karakter van het groen altijd behouden blijven.
   
  Adopteren
  Particulieren kunnen op allerlei manieren bijdragen aan een groene stad. Bijvoorbeeld door het maken van een groene gevel, een groen dak of door een boomspiegel in de straat te onderhouden. Soms willen bewonersgroepen samen initiatieven nemen. Voorbeelden zijn Moe’s tuin in de Poptahof, de moestuin in Wippolder of het Gillesparadijs in de wijk Buitenhof. Bedrijven kunnen objecten adopteren zoals bijvoorbeeld al gebeurt met de beplanting op rotondes. Om ervoor te zorgen dat de ideeën ook tot een succes leiden, stelt de gemeente wel duidelijke randvoorwaarden aan initiatieven en aan mogelijkheden om groen te beheren. Op de site is hierover alle informatie te vinden.

  Bron:
  Gemeente Delft

  « ga terug