• Debat tussen politici en jeugd over belang van groen23.10.2013

  Een week voor de gemeenteraadsverkiezingen vindt tijdens de Nationale Viering van de Boomfeestdag een jeugddebat plaats tussen kinderen en politici over het belang van bomen, biodiversiteit en natuur.

  Op 12 maart aanstaande organiseren de Stichting Nationale Boomfeestdag en Entente Florale Nederland dit debat in Park Lingezegen, gelegen tussen Arnhem en Nijmegen. De discussie wordt gehouden onder leiding van Boomfeestdagambassadeur Helga van Leur, door 15 kinderen en de aanwezige lijsttrekker van de politieke partijen. Deze discussie heeft tot  doel  de pers en de 750  genodigde kinderen te informeren over het belang van groen, maar ook om hen te betrekken bij wat zij belangrijk vinden voor hun omgeving. Daarnaast worden de aanwezigen stemgerechtigden - een week voor de verkiezingen – geïnspireerd tot het kiezen van een partij die de natuur een warm hart toedraagt.

  Gemeenteraadsverkiezingen
  Het thema van de Nationale Boomfeestdag is ‘Kiezen voor Bomen’ en dit thema sluit aan op de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen waarin het belang van natuur zoals bomen, planten en biodiversiteit onder de aandacht wordt gebracht van lokale politici. Deze campagne ligt in het verlengde van de actie van Entente Florale waarin de politici van de lokale partijen al vanaf juni dit jaar inhoudelijk worden geïnformeerd over de maatschappelijke en economische waarde van groen.

  Samenwerking Boomfeestdag en Entente Florale
  Stichting Nationale Boomfeestdag maakt sinds kort onderdeel uit van het bestuur van de stichting Entente Florale. ‘Gezien de jarenlange samenwerking met de Boomfeestdag kunnen wij de activiteiten – middels deze bestuurlijke participatie - nog beter op elkaar afstemmen om daarmee ervaringen te delen, synergie te behalen en de doelgroepen die in elkaars verlengde liggen, optimaal te kunnen bereiken’, aldus voorzitter Jaap Spros van Entente Florale Nederland.

  « ga terug