• D66 voorstel voor herplanten van bomen haalt ruime meerderheid04.11.2013

  Een van de bezuinigingsvoorstellen van de gemeente Heemstede was om dode bomen voortaan niet meer te vervangen. De gevolgen van deze maatregel zijn ondertussen steeds duidelijker: het lijkt een serieuze aanslag op het groene karakter van Heemstede te worden.

  Op verzoek van GroenLinks en D66 heeft het college een nieuw groenbeleidsplan ontwikkeld. Dit plan is unaniem aangenomen door de Raad. In dit plan staat dat de bezuinigingsmaatregel over het niet vervangen van dode bomen, serieuze zorgen begint te baren. Veel politieke partijen willen Heemstede groen houden, en ook de inwoners prijzen Heemstede om haar groene uitstraling. Daarom diende D66 een voorstel in om de bezuinigingsmaatregel terug te draaien.

  Incidenteel
  Vanwege een meevaller op de begroting van het lopende jaar, vond D66 het verantwoord om nu eenmalig een inhaalslag te maken. Hiermee kunnen 100 nieuwe bomen geplant worden, waar de gemeente komende maanden meteen mee aan de slag gaat. Het voorstel haalde een meerderheid met steun van VVD, CDA en Groen Links. De PVDA en HBB waren tegen. Volgend jaar ligt de vraag voor of het D66 voorstel ook structureel gefinancierd kan worden. Die discussie zal na de verkiezingen plaats gaan vinden.

  Bron:
  D66 Heemstede

  « ga terug