• Cultureel erfgoedjaar: monumenten in spotlights11.01.2018

  In januari 2018 start het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed. Een initiatief van de Europese commissie om mensen in contact te brengen met het vaak verborgen en onbekende erfgoed.

  Gedurende het jaar zijn er ook in ons land allerlei activiteiten rond dit thema. Staatsbosbeheer, die een aanzienlijk deel van het Nederlandse cultureel erfgoed beheert, verbindt zich graag aan dit initiatief. Maandelijks organiseert Staatsbosbeheer een speciale erfgoedactiviteit in één van de cultuurhistorische parels. Eind januari staat de eendenkooi op de Hofmansplaat in de Biesbosch in de spotlights.

  Staatsbosbeheer en cultureel erfgoed
  Staatsbosbeheer is eigenaar van een breed scala aan monumenten. Ze beheren meer dan 800 Rijksmonumenten. Van buitenplaatsen, forten, kastelen, hunebedden en historische tuinen tot oude spoorbruggen en archeologische schatten. Het zijn monumenten van wereldklasse die onlosmakelijk verbonden zijn met het landschap waarin zij staan. Samen vertellen ze het verhaal over de geschiedenis van Nederland. Staatsbosbeheer koestert ons cultureel erfgoed en geven monumenten een nieuwe functie, met respect voor de historie en de natuur. Samen met overheden, ondernemers en honderden vrijwilligers zorgen ze ervoor dat de monumenten en het landschap behouden en toegankelijk blijven. Lees meer over het erfgoed van Staatsbosbeheer.

  Europees erfgoedjaar
  Kijk voor meer informatie over het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed en alle activiteiten op Europeeserfgoedjaar.nl.

  Informatie over de activiteiten van Staatsbosbeheer in het erfgoedjaar vind je op Staatsbosbeheer.nl/cultureelerfgoed.

  Bron:
  Staatsbosbeheer

  « ga terug