• Cruijff opent Cruyff Court in Betondorp04.06.2014

  Donderdag 5 juni opent Johan Cruijff een Cruyff Court op de plek waar hij als kind altijd zelf voetbalde, om de hoek bij zijn ouderlijk huis in de wijk Betondorp in Amsterdam.

  Johan Cruijff opent het bijzondere Cruyff Court tegelijkertijd met de nieuwe speelstrook ‘Onderlangs’, samen met de burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan en Thijs Reuten, lid van het dagelijks bestuur bestuurscommissie Oost. Vervolgens spelen kinderen uit de buurt een openingswedstrijdje tegen Lucky Ajax, een team van oud-spelers van Ajax.

  Speelstrook Onderlangs
  De speelstrook ‘Onderlangs' in Betondorp was aan vervanging toe; de openbare ruimte oogde stenig en was versleten. De buurt is nauw betrokken geweest bij de renovatie en veel ideeën van buurtbewoners zijn meegenomen in het ontwerp van de speelplek. Het bestaande voetbalveld is vervangen voor een Cruyff Court. Hier zijn meerdere sport- en spelfuncties zoals een basketbalveld, een speeltuin en buiten-fitnessapparaten aan toegevoegd, zodat hier een sportcluster is ontstaan.

  Programma
  - 15.30 uur: Ontvangst op het sport- en speelveld
  - 16.00 uur: Officiële opening door Johan Cruijff, burgemeester Van der Laan en Thijs Reuten
  - 16.20 uur: Voetbalwedstrijd tussen kinderen uit de buurt en Lucky Ajax
  - 17.30 uur: Einde programma

  Vanaf 16.20 uur zijn er ook activiteiten voor jong en oud: spelletjes in de speeltuin, een speurtocht, een basketbalclinic en jeu de boules.

  Bron:
  Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost

   

   

  « ga terug