• Conferentie Kind & Omgeving25.04.2016

  Steeds meer kinderen kampen met overgewicht, met alle gevolgen van dien. Hoe geef je kinderen anno 2016 kleur op de wangen en laat je ze buiten actief zijn? En zijn er nog wel plekken die uitnodigen om te spelen?

  Deze vragen staan centraal tijdens de conferentie Kind & Omgeving op donderdag 12 mei in Roosendaal. U bent van harte uitgenodigd. Deelname is gratis, aanmelding zeer gewenst. Klik hier om u aan te melden.

  Drie aspecten
  Het kind actief betrekken bij zijn leefomgeving kan op allerlei manieren. Van buiten spelen tot buiten lesgeven en buitenactiviteiten ontplooien. Daarbij draait het om 3 aspecten:
  -  Wat kun je met een plek en hoe kun je die veranderen?
  - Hoe kun je een nieuwe activiteit als gamen verbinden met de buitenwereld?
  - Wat is de rol van ouders, leerkrachten, overheden en bedrijfsleven?

  Disciplines verbinden
  Door de kwaliteit van de omgeving te verbeteren, wordt een locatie aantrekkelijk. Doel van Werkplaats De Gruyter is om diverse disciplines te verbinden, die op innovatieve wijze aan de slag gaan met concrete oplossingen.

  Leer- en buurttuin
  Een mooi voorbeeld is de realisatie van een leer- en buurttuin in Roosendaal, waarbij de werkplaats actief betrokken was. Een stuk braakliggend terrein achter het Da Vinci College is door krachtenbundeling omgetoverd tot een bijzondere natuurbeleving voor leerlingen en omwonenden. Een schoolvoorbeeld van collectieve ambitie en samenwerking. Met als doel ‘allemaal winnen’. En dan vooral kinderen.

  Bekijk hier het programma

  « ga terug