• Capellenaren kunnen gratis boom afhalen voor in de tuin20.02.2014

  Van maandag 24 februari tot en met maandag 5 maart kunnen alle Capellenaren zich melden voor een gratis boom voor in de voortuin.

  Om Capelle te vergroenen, is in 2010 de subsidieregeling Groene daken in het leven geroepen. Een deel van dit subsidiegeld is ingezet om particulier bomenbezit te stimuleren. Het project sluit aan bij de ambitie die geformuleerd is in de milieubeleidsnota Zichtbaar Duurzaam. Wethouder Van Winden: “Stadsbomen produceren zuurstof, nemen CO2  op en dragen bij aan een groen en vriendelijk straatbeeld.” Het college voert met deze actie een motie van de gemeenteraad uit.

  Er zijn 250 bomen beschikbaar voor de snelste inschrijvers via het inschrijfformulier dat vanaf 24 februari ingevuld kan worden via het digitaal loket op de website van de gemeente. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit tien verschillende soorten sier- of fruitbomen.

  Nog  een uitdeelronde
  Na deze uitgifteronde zijn er nog 250 bomen beschikbaar die in het najaar van 2014 zullen worden uitgedeeld. Bij de huidige uitdeelronde geldt dat de eerste 250 inschrijvingen een boom krijgen. De latere inschrijvingen doen mee met het volgende uitdeelmoment.

  Bron:
  Gemeente Capelle aan den IJssel

   

  « ga terug