• CDA Gouda hervat actie aanplant appelboompjes19.06.2014

  CDA Gouda wil graag dat kinderen in een groene leefomgeving kunnen spelen en daarom heeft de partij de eerder gestarte actie hervat om appelbomen cadeau aan te bieden op plekken waar veel kinderen spelen.

  Een aantal basisscholen, de scouting en de kinderboerderij hebben al kunnen profiteren van deze actie. Ook heeft de dierenweide in Goverwelle heeft een appelboom ontvangen.

  Beter ontwikkelen
  Uit onderzoek blijkt dat kinderen zich beter ontwikkelen in een groene omgeving, stelt CDA-gemeenteraadslid Eppy Boschma. Ook heeft een groene woon- en speelomgeving een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen en het speelgedrag. Bovendien wijst onderzoek uit dat ‘groen’ ook positief is voor de leerprestaties en emotionele ontwikkeling. Kinderen werken meer samen en er is minder sprake van pesten en andere vormen van agressie.

  Groene leefomgeving bevorderen
  CDA Gouda wil daarom een groene leefomgeving bevorderen in kind- en gezinsvriendelijke buurten. Om dat te onderstrepen biedt het CDA Gouda als vervolg op de voorjaarsactie nogmaals een aantal appelbomen aan. Iedere basisschool of elke speeltuin die gebruik wil maken van deze actie kan zich melden. Maar op=op, laat de partij op haar site weten.

  Lees ook: CDA Gouda: Groener schoolplein goed voor ontwikkeling kind

  « ga terug