• CDA De Ronde Venen wil meer bomen22.10.2013

  CDA raadslid Jonathan van Diemen pleit er bij het college voor dat er op korte termijn meer bomen worden geplant langs de Ir. Enschedeweg. Na de oplevering van de werkzaamheden aan de N201, vindt de fractie de 'boel' maar wat kaal. 'Wat niet went is de lege berm langs de Ir. Enschedeweg tussen de kruising met de N201 en de rotonde.'

  Dit schrijft Dichtbij.nl op haar website. Het CDA wil dat de aanblik van voor de reconstructie van de N201 weer terug komt. 'Er zijn door de provincie bomen terug geplant, maar lang niet zoveel als er voorheen stonden. Nu begrijpen wij dat het tijd kost voordat de aangeplante bomen een 'volle' aanblik geven, alleen twijfelen we er aan of het huidige aantal ooit de aanblik van voorheen gaat benaderen', meldt het CDA in een verzoek aan het college.

  Bomenbeleid 'groener dan nu'
  De gemeenteraad van de Ronde Venen heeft op initiatief van het CDA het Bomenbeleid 'groener dan nu' in het voorjaar vastgesteld. Daarmee heeft de gemeenteraad duidelijk aangegeven dat ze zo veel mogelijk bomen in de gemeente willen hebben. De provincie hoeft zich niet te houden aan het bomenbeleid, omdat zij een andere overheidslaag zijn. 'Wij hopen dan ook dat het college zich bij krachtig inspant om meer bomen langs de Ir. Enschedeweg aangeplant te krijgen', aldus het CDA.

  Bron:
  Dichtbij.nl

  « ga terug