• CDA Almere: ‘Waarde van groen verankeren in nieuwe nota'20.01.2014

  CDA Almere heeft afgelopen donderdag via een amendement het belang van een blijvend groen voor Almere benadrukt. De partij vindt dat 'het groenblauwe raamwerk een waarde op zichzelf is' en wil dat ook toegevoegd zien aan de spelregels van de nieuwe groennota ‘Kleur aan groen’.

  In deze nieuwe nota zijn spelregels opgenomen voor nieuw beleid aangaande groen. Nieuwe voorstellen worden getoetst aan een aantal eisen. De eis die het CDA daar aan wil toevoegen is dat groen in de stad, een plek waar alleen natuur en dieren zijn, op zichzelf al belangrijk is. Het CDA hoopt zo te bereiken dat er ook parken zijn, die blijven zoals ze nu zijn. Een plek waar je je hond los kan laten lopen, boomhutten kan bouwen en rust en stilte kunt ervaren.

  Raadsvoorstellen
  In het huidige raadsvoorstel wordt het groen ‘alleen’ bestempeld als het fundament van de groene stad, het creëert verbondenheid met de stad en het geeft Almere identiteit. De Christen Democraten vinden dat deze punten te weinig het belang van het groen op zichzelf benadrukken; een wezenlijk onderdeel van de stad.

  Behoud van groen
  “Wij zijn blij dat er in deze nieuwe nota veel ten goede is verandert”, vertelt fractie-assistent Bastiaan Malotaux. “Zij gaat meer uit van het behoud van groen. Groen is er namelijk niet om allerlei hogere doelen te dienen. Wij willen de waarde van groen op zichzelf benadrukt zien. Vandaar dit amendement.”

  "De wethouder kan leven met amendement Kleur aan Groen", dit staat op de twitteraccount van CDA Almere te lezen.

   

  « ga terug