• Bewoners Almere denken mee over inrichting natuurlijk speelterrein22.12.2014

  Het Cascadepark in Almere wordt de komende jaren verder ontwikkeld voor én met bewoners. Het doel is om samen met de kinderen van Almere Poort een natuurlijk ingerichte speeltuin te creëren.

  Stichting Cascade, een groep actieve bewoners, gaat de komende maanden in samenwerking met de gemeente Almere in gesprek met de bewoners van Almere Poort. De aanleg van de speeltuin wordt, afhankelijk van de beschikbare financiën en inzet van bewoners, in delen gerealiseerd. De stichting vraagt iedereen mee te denken om de kinderen van Poort te kunnen laten spelen in een natuurlijke omgeving.

  Placemat
  Om de kinderen mee te laten denken over de speeltuin heeft de stichting een placemat ontworpen. De kinderen kunnen hierop laten zien hoe zij in de natuur willen spelen. Als zoveel mogelijk kinderen een placemat inleveren, ontstaat een goede inspiratiebron om een mooie speeltuin te ontwerpen.

  Verder praten met bewoners
  Op donderdagavond 29 januari is er een informatieavond over de in te richten speeltuin. Het doel is om vervolgens met een aantal buurtbewoners verder aan de slag te gaan. Zo wordt het Cascadepark door de bewoners en kinderen zelf verder bedacht en ontwikkeld.

  Bron:
  Gemeente Almere 

  « ga terug