• Arnhem wil minimatuinen gaan ondersteunen15.07.2013

  De gemeente Arnhem wil de voorzieningen voor minima zoveel mogelijk op peil houden en heeft daarom een armoedeagenda opgesteld. Een van de voorstellen in deze agenda is de minimatuin waar groente en fruit worden gekweekt.

  Uit gesprekken met betrokken instanties en ervaringsdeskundigen in Arnhem kwamen veel nuttige suggesties en ideeën. Deze zijn verwerkt in een voorstel dat nu ter besluitvorming aan de Arnhemse gemeenteraad wordt aangeboden.

  Minimatuin
  Een van de suggesties is het ondersteunen van de zogenoemde minimatuin door grond beschikbaar te stellen. Minimatuinen zijn tuinen waar groente en fruit worden verbouwd voor minima en de voedselbank.

  Nieuwe armoedeagenda
  Met de nieuwe armoedeagenda zorgt de gemeente Arnhem ervoor dat de voorzieningen richting minima op peil worden gehouden. “We zijn erin geslaagd het hart van de armoede-agenda te behouden door het vrijmaken van extra middelen. Mede dankzij de input uit de gesprekken met partners in de stad zijn we tot dit voorstel gekomen. Uit die gesprekken is me vooral bijgebleven hoe betrokken Arnhemse partijen zijn bij het wel en wee van mensen die het niet breed hebben”, aldus wethouder Michiel van Wessem.

  Bron:
  Gemeente Arnhem

  « ga terug