• Arnhem plant bomen voor het klimaat15.03.2017

  In het kader van Nationale Boomfeestdag en Wereldwaterdag, beide op 22 maart, organiseert Arnhem meerdere activiteiten. Zo worden er op diverse plekken in de stad bomen geplant, onder andere in de binnenstad.

  Onlangs hebben 15 gemeenteraadsleden een boom gedoneerd aan het Binnenstadplein. De bomen zijn bedoeld voor het vergroenen van de singel rondom de school, de kerk en het verzorgingshuis. Hiermee vragen de raadsleden samen met de kinderen van de school en de bewoners van de Binnenstad aandacht voor het verbeteren van het klimaat in de binnenstad.

  Boom aangeboden
  De bomen zijn afkomstig van wethouder Ine van Burgsteden. Zij heeft tijdens de vorige Nationale Boomplantdag alle raadsleden een boom aangeboden om te doneren aan een initiatief in de stad dat zij willen ondersteunen. Het initiatief Binnenstadplein zet zich in voor het verbeteren van het fysieke en het sociale klimaat rondom De Walburgiskerk, Insula Dei Huize Kohlmann en Basisschool De Binnenstad. Samen met PVDD raadslid Leo de Groot hebben zij de raadsleden gevraagd om hun boom te doneren aan dit initiatief.

  Diverse activiteiten
  Op woensdagmiddag 22 maart gaan de eerste 6 bomen de grond in. Om 12.30 is iedereen die wil helpen uitgenodigd voor soep met broodjes. Deze worden klaargemaakt en aangeboden door de bewoners van Huize Kohlmann en de leerlingen van De Binnenstad. Om 13.00 geeft wethouder Ine van Burgsteden samen met de leerlingen en de raadsleden de aftrap. Daarna mag iedereen helpen om de zes bomen in de singel te zetten. Op het Binnenstadplein zelf zijn verschillende activiteiten die met het klimaat te maken hebben, zoals watertafels van het Natuurcentrum Arnhem, het maken van een windgong met flessendoppen en het recyclen van pallets. 

  Effecten van klimaatverandering
  Platform Arnhem Klimaatbestendig informeert tijdens deze middag leerlingen en andere geïnteresseerden over de effecten van klimaatverandering en hoe we Arnhem samen meer klimaatbestendig kunnen maken. Waterschap Rijn en IJssel, één van de Platform partners, verzorgt deze dag in het kader van Wereldwaterdag klimaatlessen voor onder andere leerlingen van Montessorischool De Binnenstad.  

  Initiatiefnemers
  Deze middag is een initiatief van de Partij Voor De Dieren en Vereniging Binnenstadplein en wordt georganiseerd in samenwerking met o.a. De Walburgiskerk, Insula Dei Huize Kohlmann, Basisschool De Binnenstad, De gemeente Arnhem, Willem Jakobs, Dag Hamelen, bewonersplatform 6811 en Platform Arnhem Klimaatbestendig. 

  « ga terug