• App gelanceerd over creëren klimaatbestendige woonomgeving20.10.2014

  Atelier Groenblauw lanceerde recent in samenwerking met verschillende partijen, waaronder een aantal waterschappen, gemeenten, de STOWA en het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Huisje Boompje Beter app. Dit gebeurde op het Festival Ruimtelijke Adaptatie.

  Het klimaat verandert. Kijk maar naar afgelopen zomer die bestond uit langere hitte- maar ook hevige regenperioden. Door klimaatverandering, het dichter bebouwen van steden en het steeds vaker bestraten van tuinen nemen de (negatieve) effecten toe. Deze veranderingen doen zich over het algemeen geleidelijk voor. Maar het is wel van belang om de nodige maatregelen te nemen om ook in de toekomst prettig te kunnen wonen. Gelukkig kan iedereen met een huis met eigen dak, balkon of tuin bijdragen aan de oplossing.

  Inspireren
  De Huisje Boompje Beter app inspireert en stimuleert burgers dan ook om duurzaam te gaan leven. Hierdoor wordt er een klimaatbestendige omgeving - met name in stedelijke gebieden -  gecreëerd zonder in te leveren op wooncomfort.

  Tips
  De app Huisje Boompje Beter helpt gebruikers hun huis en tuin klimaatbestendig te maken.  De app geeft tips over hoe huis en tuin klimaatbestendig gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld door isolerende begroeiing op een plat dak te planten om zowel ’s winters als ’s zomer van te profiteren.

  Eco-score
  Bij elke voorgestelde actie geeft de app informatie over de kosten, de moeilijkheidsgraad, benodigdheden en wat de effecten zijn. Met de acties van Huisje Boompje Beter worden huis en tuin niet alleen functioneler, maar ook mooier. Daarbij kunnen gebruikers voor en na elke actie zien wat de eco-score van hun woning is, zodat vergelijking met andere huizen uit de gemeente mogelijk is.

  Download de gratis app
  De app Huisje Boompje Beter is vanaf nu beschikbaar in de App Store en voor Android smartphones in Google Play. De app zal begin november beschikbaar worden voor Android tablets. Met deze app hebben gebruikers altijd toegang tot praktische tips om hun huis en tuin klimaatbestendig te maken en vergelijken zij gemakkelijk hun eco-score met anderen. Er wordt aan samenwerkingen met verkooppunten gewerkt zodat gebruikers in de toekomst ook korting op de (soms) benodigde artikelen kunnen ontvangen.

  Kijk voor meer informatie op www.huisjeboompjebeter.nl

   

  « ga terug