• Antwerps groenproject ontvangt 250.000 euro van het ministerie30.10.2013

  Het project Scheldekaaien in Antwerpen ontvangt 250.000 euro van het  Vlaams ministerie van Leefmilieu, Natuur en Cultuur om daarmee Vlaanderen te ontwikkelen tot een groen en dynamisch stedengewest.

  Dit meldt Antwerpen.be op haar website. Joke Schauvliege - Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur - maakte maandag de prijswinnaar bekend van de Vlaamse projectoproep Groen in de Stad (GidS). Een professionele jury koos de Scheldekaaien in Antwerpen uit negen projecten. De plannen van de Scheldekaaien munten uit door een gedurfde combinatie van ecologie en recreatie, aldus de jury.

  Dynamisch stedengewest
  De projectoproep Groen in de Stad (GidS) heeft de doelstelling om Vlaanderen te ontwikkelen tot een groen en dynamisch stedengewest. Minister Schauvliege reserveerde in het kader van GidS 500.000 euro voor duurzame groenprojecten in Vlaanderen: 250.000 euro voor één Vlaamse winnaar en 50.000 euro voor provinciale winnaars. De provinciale winnaars werden vorige maand bekendgemaakt.

  Ontwikkelen van stedelijk groen
  Joke Schauvliege: “Onze doelstelling om Vlaanderen uit te bouwen tot een groen en dynamisch stedengewest kunnen we niet alleen realiseren. Daarom stimuleren en ondersteunen we alle betrokkenen in het ontwikkelen van stedelijk groen. De expertise die er is, willen we via deze projectoproep in de kijker zetten en vooral delen met alle geïnteresseerden.”

  Lees het volledige bericht

   

  « ga terug