• Amsterdamse schoolpleinen worden groener12.02.2016

  Enkele maanden geleden diende GroenLinks samen met D66 een initiatiefvoorstel in om Amsterdamse schoolpleinen te vergroenen. Woensdag is het voorstel aangenomen in de raadsvergadering. Vorige maand kwam het college al met een voordracht waarbij de plannen uit het voorstel zijn meegenomen.

  Kinderen komen steeds minder in contact met de natuur. Minder dan 10 procent speelt regelmatig zelfstandig buiten in een bos, park of veld. Een groen schoolplein, waar wordt gespeeld en geleerd, kan hier verandering in brengen. Bovendien maakt een groene omgeving kinderen vrolijker en brengt het meer rust in de klas. Uit onderzoek van gemeente Rotterdam blijkt dat op een grijs schoolplein 40 procent van de kinderen zich blij voelt, op een groen schoolplein is dat 87 procent.

  60 scholen worden vergroend
  GroenLinks is daarom verheugd dat dit voorstel is aangenomen door de raad en de geplande uitvoering van het college. Tot 2018 is er budget voor 60 scholen om de buitenruimte te vergroenen. Hiermee kan een groot deel Amsterdamse kinderen spelen en leren in een groene omgeving.

  Buurt profiteert mee
  Raadslid Simion Blom: 'Daarnaast kan ook de buurt profiteren van meer groen in de omgeving. De schoolpleinen moeten buiten de schooluren openbare groene ruimte worden. Dat is echt winst'.

  Bron:
  GroenLinks Amsterdam

  « ga terug