• Amsterdam krijgt netwerk van hoogwaardige fietsboulevards28.01.2014

  De gemeenteraad van Amsterdam heeft met overgrote meerderheid ingestemd met het initiatiefvoorstel: 'Groene Lopers voor de Fiets' van GroenLinks. Binnen enkele jaren kunnen fietsers gebruik maken van nieuwe, comfortabele routes om veilig en in schone lucht door de stad en naar de groene ommelanden te fietsen. Fietsen in Amsterdam wordt daarmee nog aantrekkelijker voor scholieren, forensen, de recreatieve fietsers en toeristen.

  Gemeenteraadslid Fjodor Molenaar: "Goed dat zowel college als gemeenteraad inzien hoe belangrijk ruimte voor de fiets is in Amsterdam. Door dit plan kunnen mensen sneller, veiliger en gezonder door Amsterdam fietsen. We rekenen erop dat het voorstel op korte termijn wordt omgezet in concrete plannen voor de uitvoering."

  Comfortabele fietsboulevards
  Met het voorstel voor aanleg van een serie Groene Lopers wil GroenLinks een netwerk van comfortabele fietsboulevards via logische en snelle routes in een zo aantrekkelijk mogelijke omgeving. De drukste fietsroute van Amsterdam wordt als eerste opgewaardeerd: de binnenring tussen Oost en West die loopt over de Marnixstraat, de Weteringschans en de Sarphatistraat. Op termijn zullen de Groene Lopers een hoogwaardig fietsnetwerk door heel Amsterdam vormen, dat de binnenstad via alle stadsdelen verbindt met de groene longen van de stad en het ommeland daarbuiten.

  Breed gedragen
  Het sterk toegenomen fietsverkeer vraagt om scherpere prioriteiten vanwege de krappe Amsterdamse wegen en straten. Het breed gedragen voorstel over de aanleg van fietsboulevards sluit aan bij het beleid om fietsen te promoten als gezond en milieuvriendelijk, om recreatieve routes te bieden als alternatief voor de dichtbebouwde binnenstad en komt tegemoet aan de wensen van grote groepen Amsterdammers voor veilige fietsroutes.

  Bron:
  GroenLinks Amsterdam

  « ga terug