• Amstelveen: Entente Florale uitstekend middel om groenbeleid door te lichten19.06.2013

  Gemeente Amstelveen organiseerde begin deze week een roadshow Entente Florale om te laten zien aan de collega’s van Wijkbeheer wat de nationale groencompetitie inhoudt. “Deelname aan Entente Florale levert een uitmuntend juryrapport op waar wij als gemeente  jaren mee vooruit kunnen.”

  Tabitha Van Hove, hoofd Wijkbeheer Noord en projectleider Entente Florale van de gemeente Amstelveen, geeft aan dat ze via de zogenoemde roadshow  medewerkers van de gemeente informeert over de maatschappelijke en economische waarde van Amstelveen Groene Stad en de nationale groencompetitie van Entente Florale. Daarnaast hebben er in de afgelopen weken workshops plaatsgevonden waar bewoners en bedrijven werden geïnformeerd over deze onderwerpen. 

  Degelijk juryrapport met goede en praktische tips
  “De gemeente Amstelveen is een aantrekkelijke groene stad. Niet voor niets verloren we in 2005 nipt van Zwolle in de strijd om goud tijdens deze groencompetitie”, aldus Van Hove. De reden dat Amstelveen dit jaar meedingt naar de prijs ‘groenste stad van Nederland’ heeft er onder meer mee te maken dat de competitie een uitstekend middel is om het groenbeleid te laten doorlichten. “De tips en adviezen die in het juryrapport vermeld staan, zijn uitstekende handvatten voor de gemeente om mee aan de slag te gaan. De punten van kritiek die Amstelveen in 2005 te horen kreeg, waren oprecht en uiterst bruikbaar ”, aldus Van Hove. Deze zijn de afgelopen jaren verbeterd. “De deelname aan de competitie dit jaar en het juryrapport dat daaruit voor vloeit, zijn degelijke middelen om het groen en de waarde daarvan nog beter op de kaart te zetten richting politiek, lokale overheid, bewoners en bedrijven.”

  Speciale website amstelveengroenestad.nl
  Activiteiten die Amstelveen organiseert om zich te profileren als een groene vitale stad zijn een fotowedstrijd, voortuinenwedstrijd Groen, Groener, Groenst, speciale website www.amstelveengroenestad.nl en app. Op de site en ook op de app is allerlei informatie over groene hotspots en een agenda te vinden over allerlei activiteiten, zoals vogelfietstocht, vlindertelling. De website wordt vrijdag 21 juni officieel gelanceerd, maar is nu al te bekijken.

  Jury en prijsuitreiking
  Op donderdag 27 juni bezoekt de jury van Entente Florale de gemeente Amstelveen en op 25 september zal bekend worden gemaakt welke stad of dorp het meest groen van Nederland zijn. 

  « ga terug