• Alkmaarse leerlingen maken ontwerpen natuurspeelplaats Groen Voet16.06.2014

  Onder begeleiding van de vakdocenten van de basisscholen rondom het park - de Liereland, de Vlieger en ’t Baeken - hebben leerlingen een ontwerp gemaakt voor een nieuwe natuurspeelplaats in Park Groene Voet in Alkmaar.

  De natuurspeelplaats maakt deel uit van het grote trapveld in het park en is onderdeel van de herinrichting van Park Groene Voet tot Sportboulevard Alkmaar Noord. De leerlingen hebben gezamenlijk de natuurspeelplaats ontworpen. Een aantal van deze leerlingen hebben hun ontwerpen gepresenteerd. 

  Mooi voorbeeld
  De vakdocenten waren direct enthousiast om het ontwerp van dit onderdeel van het park met de leerlingen van de groepen 7 aan te pakken. “Dit is wederom een mooi voorbeeld van 'het betrekken en adopteren' van omwonenden en gebruikers,“ vertelt de projectmanager. “Alle leerlingen hebben met hun ontwerp een mooie bijdrage geleverd voor het stimuleren van het sportieve en recreatieve gebruik van het park."

  Voordat de herinrichting kan starten, bespreekt op 19 juni de Commissie Sociaal het plan. Daarna behandelt de gemeenteraad op 30 juni of 1 juli dit bijzonder mooie plan. Wanneer de gemeenteraad instemt wordt de nieuwe natuurspeelplaats in het voorjaar 2015 gerealiseerd.

  Bron:
  Gemeente Alkmaar

   

  « ga terug