• Alkmaar krijgt groene impuls08.10.2013

  Binnenkort krijgt de stad Alkmaar een extra 'groen-injectie'. Het college van B&W heeft daarin extra geïnvesteerd. "Groen en alle kleuren die daarbij horen, maken onze stad nóg fijner om in te wonen, daarvoor maken wij graag ruimte in ons budget," aldus wethouder 'Groen' Anjo van de Ven.

  Er is de afgelopen jaren al veel verbeterd in de stad. Het groen op het Bolwerk is enorm opgeknapt en op de rotonde bij de Hertog Aalbrechtweg - Zeswielen staan tegenwoordig het grootste deel van het jaar veel vaste planten te bloeien. Ook andere in het oog springende plekken zijn met vaste planten opgefleurd, zoals het oorlogsmonument in de Alkmaarder Hout, Truitje aan de Kennemerstraatweg en de rotonde aan de Laan van Parijs.

  Groen-agenda
  De komende maanden heeft de gemeente nog veel locaties op de groen-agenda staan waar de huidige beplanting aan vervanging toe is en die goed in het zicht liggen. Omwonenden krijgen vooraf een infobulletin over de werkzaamheden. Een paar voorbeelden: in de middenberm van de Laan van Keulen /Laan van Rome en Laan van Parijs komt een mengsel van vroeg- en laatbloeiende narcissen. Voor het Klaas Boothpad en de middenberm van de Multatulilaan zijn mengsels van bollen uitgezocht die aantrekkelijk zijn voor vlinders. De mengsels zijn ontwikkeld samen met de Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging.

  Dieren
  De dieren die al in de stad wonen krijgen de komende periode ook extra aandacht. De faunapassages langs het Molentochtpad en het Ringslootpad worden opgeknapt, zodat kikkers, padden en andere kleine dieren weer een veilige route door de stad krijgen. Bij de omvormingen van het groen blijven de besdragende struiken zoveel mogelijk staan voor de vogels.

  Bron:
  Gemeente Alkmaar

   

   

   

   

   

  « ga terug