• Actie Rotterdam: Tegel eruit, groen erin20.05.2015

  Ook dit voorjaar vindt op diverse plekken in Rotterdam de actie ‘Tegel eruit, groen erin!’ plaats. Deze actie is voor een groener, waterbestendiger Rotterdam.

  Gemeente Rotterdam organiseert samen met het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Krachtgroen ook dit voorjaar de actie ‘Tegel eruit, groen erin!’ voor een groener, waterbestendiger Rotterdam. De actie wijst bewoners op de nadelige gevolgen van betegelde tuinen. Bij extreme regen kan het water nauwelijks in de bodem zakken. Daarom is het goed om enkele tegels te vervangen voor planten. Dit helpt wateroverlast voorkomen.

  Tuintips aan Rotterdammers in Delfshaven
  Op zaterdag 23 mei van 10 tot 12 uur geven Tom Harreman (voorzitter gebiedscommissie Delfshaven) en het Green Team tuintips aan Rotterdammers bij Post West aan de Tidemanstraat 80 in Delfshaven. Ook laten zij Rotterdammers zien hoe je met een minimale investering een mooie geveltuin kunt aanleggen. Het Green Team bestaat uit groenspecialisten van de gemeente Rotterdam. Waar zij zich dagelijks bezighouden met het groen van de gemeente, richten zij zich de komende periode ook op de tuinen van Rotterdammers.

  Tuintips aan Rotterdammers in de Agniesebuurt
  Op zaterdag 6 juni van 10 tot 12 uur herhalen we deze actie bij het Hoekpand in de Teilingerstraat in de Agniesebuurt. Thomas Roskam (voorzitter van gebiedscommissie Noord) helpt het Green Team. Ook Martine Slob (jeugdwaterschapsbestuurder hoogheemraadschap) en  Paul van den Eijnden (hoogheemraad) sluiten zich bij beide acties aan.

  Bron:
  Gemeente Rotterdam 

  « ga terug