• Aanleg van gezond en groen schoolplein in Rotterdamse wijk Charlois29.04.2014

  Het Schoolpleinen ActieTeam van OBS Charlois in Rotterdam ontving recent uit naam van 't project 'Gezonde Schoolpleinen' een cheque van € 50.000.

  Met dit geld wordt een uitdagend, groen en rookvrij schoolplein gebouwd. Jantje Beton start met de begeleiding bij de inrichting en aanleg. Hierbij krijgen de leerlingen van de school een centrale rol. Jongeren weten immers als geen ander wat hen motiveert om te bewegen en buiten te spelen. De leerlingen ondertekenden met een reuzepen de cheque waarmee het project officieel van start ging.

  Kinderen uitdagen tot gevarieerd bewegen
  Directeur van de school, Lydia van den Hoonaard, is enthousiast over het project: “Het plein is nu van steen en beton en nodigt maar weinig uit om te bewegen. Op een groot deel van het plein wordt nu vooral gevoetbald, waardoor het voor anderen soms lastig is om het plein over te steken zonder daarbij geraakt te worden door een bal. Met het nieuwe plein willen we dat alle kinderen uitgedaagd worden tot gevarieerd bewegen.“

  70 scholen
  Jantje Beton, IVN, het RIVM Centrum Gezond Leven, de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad helpen de komende twee jaar in totaal zeventig scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs met de realisatie van een Gezond Schoolplein. Een Gezond Schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert over het belang van de natuur. Dit is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. OBS Charlois is daarom blij dat zij geselecteerd is.

  Aanvullende informatie

  - Informatiefolder Gezonde Schoolpleinen
  - Factsheet Gezonde Schoolpleinen

  Bron:
  Gemeente Rotterdam

   

  « ga terug