• 75 miljoen voor het Rijk van Dommel en Aa02.10.2013

  Het Rijk van Dommel en Aa, het onbebouwde gebied tussen Helmond en Eindhoven, krijgt een impuls van 75 miljoen euro. Dat geld komt ten goede aan 16 projecten die insteken op waterlopen, natuuraanleg en recreatie, maar het wordt ook gebruikt om het gebied te promoten en economisch aantrekkelijker te maken.

  Van de 75 miljoen euro komt zestien miljoen uit het potje voor natuurcompensatie voor de Noordoostcorridor, de 'ruit' om Eindhoven. Het overige bedrag is bij elkaar gesprokkeld vanuit gemeenten, provincie, waterschappen, bedrijven en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven.

  16 projecten
  "Met die 75 miljoen moeten zestien projecten binnen 2014 en 2024 gerealiseerd zijn", legt Joni Braas uit, één van de projectleiders vanuit het SRE. Naast een aantal lokale plannen - zoals een mountainbikeroute op Gulbergen, een kano-opstapplaats in Son en een passantenhaven in Aarle-Rixtel - wordt er ook op overkoepelende projecten ingestoken zoals promotie van het gebied en ontwikkeling van economische potentie.
   

  In totaal behelst het 'rijk' zeven gemeenten: Eindhoven, Nuenen, Helmond, Laarbeek, Someren, Geldrop-Mierlo, Son en Breugel.

  Bron:
  Rijk van Dommel en Aa

  « ga terug