• 11 juli: jurybezoek Europese competitie Entente Florale aan Laarbeek10.07.2017

  Op 10 en 11 juli verwelkomt de gemeente Laarbeek de Europese juryleden, die hen gaat beoordelen voor de Europese groencompetitie van Entente Florale. Laarbeek gaat uiteraard weer voor goud! De rode draad van onze portfolio is: Green Connects. Oftewel: groen verbindt. Samen met verschillende inwoners en natuurorganisaties is met veel ambitie en plezier gewerkt aan de voorbereidingen.

  Dat heeft niet alleen geleid tot een aantrekkelijk en afwisselend programma, maar toont ook dat het groen in en rond onze dorpen niet alleen een zaak is van de gemeente, maar van alle inwoners. Met succesvolle acties als ‘tegel eruit, plant erin’ en de Laarbeekse GroenStrijd hebben we in samenwerking met lokale hoveniers de aandacht gevestigd op wat groen voor je kan doen.

  Juryroute en portfolio
  In de route die de jury deze dag zal afleggen, zijn weer veel mooie groene en bijzondere plekken verwerkt. Bijvoorbeeld kasteel Eyckenlust, de Groene Long met de Muziektuin en de IVN-locatie met het pas aangelegde voedselbos. Op verschillende plaatsen geven betrokkenen een toelichting.

  Voor de groencompetitie heeft de gemeente ook een portfolio samengesteld, waarin wordt uitgelegd wat ze allemaal doen en wat er gebeurt in Laarbeek op het gebied van groen en duurzaamheid.

  15 september prijsuitreiking in Slovenië
  Laarbeek is trots op de Nederlandse titel en beschouwt het als een eer om deel te nemen aan de Entente Florale Europe. Dit is een internationale competitie die wordt georganiseerd door de European Association for Flowers and Landscape (AEFP). Met de competitie stimuleert de AEFP een groener en prettiger leefklimaat in Europese steden en dorpen. Aan de Entente Florale Europe doen steden en dorpen mee uit België, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Oostenrijk, Slovenië, Tsjechië en Nederland. Op 15 september is de prijsuitreiking in Slovenië. Dan wordt bekend of Laarbeek de ook de Europese gouden titel in de wacht slepen.

  Bron:
  Gemeente Laarbeek
   

  « ga terug