• ‘Week van ons water’ in het teken van wateroverlast03.05.2017

  Tijdens de ‘Week van ons water’ wordt er op verschillende manieren in de gemeente Geertruidenberg aandacht besteed aan het voorkomen van wateroverlast.

  De ‘Week van ons water’ vindt plaats van 12 tot en met 21 mei.

  Groen voor grijs
  Het volledig bestraten van tuinen leidt tot steeds meer wateroverlast. Het gevolg is dat de bodem minder neerslag vasthoudt, waardoor er in droge tijden minder water beschikbaar is. Om het verwijderen van tuinbestrating te stimuleren , vindt er tijdens de ‘Week van ons water’ de actie plaats ‘Groen voor grijs’. Met deze actie ontvangt men bij de Praxis in Raamsdonksveer tegen inlevering van tuinbestrating gratis plantjes en compost tijdens de Week van ons water. Ook maakt men kans op een prijs. Mensen dienen zich vooraf aan te melden voor deze actie via weekvanonswater@geertruidenberg.nl o.v.v. actie ‘Groen voor Grijs’.

  Week van ons water
  Tijdens de ‘Week van ons water’ geeft de gemeente Geertruidenberg samen met waterschap Brabantse Delta, Praxis Raamsdonksveer en De Rooy Hoveniers op vrijdag middag 12 mei en zaterdag 13 mei praktisch advies aan geïnteresseerden over het voorkomen van wateroverlast. Bij de Praxis Raamsdonksveer is  er dan een informatiemarkt en er zijn workshops. Opgeven voor de workshops kan via weekvanonswater@geertruidenberg.nl.

  Overige activiteiten
  Ook kan op zaterdag 13 mei het gemaal Keizersveer bezocht worden. Tussen de Praxis en het gemaal rijdt een pendeldienst. Voor de jongere doelgroep is er in samenwerking met Theek 5 van alles te leren op het gebied van  water. Zo vindt er tijdens de Week van ons water in de bibliotheek van Raamsdonksveer een speurtocht plaats. Tijdens openingstijden kun je deze speurtocht volgen (zondag gesloten). Daarnaast is er van 2 tot en met 20 mei een presentatie te zien met boeken die als thema ‘water’ hebben. Meer informatie over deze en andere evenementen in de week van ons water op www.weekvanonswaterinbrabant.nl.

  Nationale Groencompetitie
  Geertruidenberg is van de gemeenten die dit jaar deelneemt aan de nationale groencompetitie van Entente Florale Nederland.

  Bron:
  Gemeente Geertruidenberg

  « ga terug