• ‘Veerkrachtige groene stad’ hoofdthema Nationale Groendag 201826.08.2018

  Op 20 september 2018 organiseren de gemeente Den Haag, Entente Florale Nederland en Operatie Steenbreek de Nationale Groendag. Het thema van dit jaar is ‘Veerkrachtige Groene Stad’. Centraal staan ambities en realisatie van de klimaatadaptieve, veerkrachtige én groene stad.

  Als onderdeel van het programma worden ook de winnaars bekendgemaakt van de Nationale Groencompetitie Entente Florale 2018. We zijn dit jaar te gast bij de winnaar 2017 in de categorie steden: Gemeente Den Haag.

  Van ambitie naar realisatie
  Vier sprekers – onder leiding van dagvoorzitter Fred Schoorl -  gaan in op het thema ‘Veerkrachtige Groene Stad – van ambitie naar realisatie’. Een aantal bestuurders, waaronder burgemeester Pauline Krikke van Den Haag, wethouder Harriët Tiemens van de gemeente Nijmegen en watergraaf Stefan Kuks behandelen de actuele kansen en dilemma’s. Wat zijn de ambities voor de veerkrachtige stad en hoe maken we die waar in combinatie met de opgaven voor verdichting, vergroening en verduurzaming? Niet alleen de overheid is hierbij aan zet, maar ook de inwoners en ondernemers.

  Veerkrachtige groene stad in de praktijk
  In gesprek  met de bestuurders van deelnemende gemeenten aan Operatie Steenbreek en de Nationale Groencompetitie 2018 gaan we nader in op hun werkwijze om te komen tot  klimaatbestendige inrichting, meer participatie, meer biodiversiteit en betere verbinding van stad-land. Tijdens dit programmaonderdeel worden tevens de winnaars bekendgemaakt van de Steenbreektrofee en van de Nationale Groencompetitie.

  Meer voorbeelden uit de praktijk
  In de namiddag vinden er separate sessies plaats met verschillende thema’s:
  - Groen-inclusief bouwen met partijen in de stad;
  - Veerkrachtige groene stad: sociaal inclusief en klimaatbestendig;
  - Inzet van groen kapitaal in stedelijke ontwikkeling;
  - 4-tal projectexcursies in Den Haag.

  Voor meer informatie en aanmelden. 

  « ga terug