• ‘Groen draagt bij aan de gezondheid en verhoogt de waarde van de leefomgeving’12.05.2014

  Vorige week is het nieuwe college van Apeldoorn geïnstalleerd. ‘Door!’ is de kreet van het bestuursakkoord. Volgens het college is groen is meer dan alleen een natuurlijke versiering. “Groen brengt mensen bij elkaar, draagt bij aan de gezondheid en verhoogt de waarde van de leefomgeving.”

  Het college heeft voor de komende vier jaar de volgende plannen over de vergroening van de stad:

  “Apeldoorn is een gemeente in het groen. De komende jaren zetten we er nog meer op in om dit waar te maken. We hebben oog voor de waarde van de groene gebieden aan de randen van de stad. We vergroenen de binnenstad en behouden het groene karakter in de wijken. Tegelijkertijd stimuleren wij buurtbewoners hun woonomgeving zelf mooier te maken. Daar wordt de stad groener van en het is een impuls voor de saamhorigheid. We zetten in op tijdelijk groen: braakliggende terreinen worden daardoor waardevoller. We gaan door met het intensieve bekenplan, de oplossing van Apeldoorn om het toenemende hemelwater op te vangen en tegelijkertijd een goede manier om de leefomgeving mooier te maken en onze geschiedenis te tonen.”

  College
  Het nieuwe college bestaat naast burgemeester John Berends uit de wethouders Olaf Prinsen (D66), Nathan Stukker (CDA), Paul Blokhuis (ChristenUnie), Johan Kruithof (PvdA) en Detlev Cziesso (GroenLinks).

  Bron:
  Gemeente Apeldoorn

  « ga terug