• 'Groene Lintje' voor Gronings project Tuin in de Stad11.10.2013

  Het Groningse project Tuin in de Stad ontving gisteren van GroenLinks-raadslid Benni Leemhuis een Groen Lintje. De initiatiefnemers Vivian van 't Hoenderdaal en Frans Kerver kregen deze onderscheiding voor hun tomeloze inzet en mateloze enthousiasme waarmee zij werken aan hun project.

  Het groene lintje is een onderscheiding voor individuen of organisaties die zich inzetten voor groene en/of duurzame initiatieven in de gemeente Groningen. De uitreiking viel samen met de dag van de duurzaamheid.

  Losse schroeven
  GroenLinks is blij dat de Tuin in de Stad een aantal weken geleden te horen heeft gekregen dat ze zeker nog twee jaar op hun locatie aan de Friesestraatweg kunnen blijven. Eerder dit jaar leek het project op losse schroeven te staan toen de gemeente aankondigde dat op de locatie mogelijk gebouwd zou worden. GroenLinks vroeg met een aantal andere partijen een debat in de gemeenteraad aan en riep het college op hun  besluit te herzien. Daarna gingen bouwer, gemeente, Lefier en de Tuin in de Stad in overleg om het voortbestaan van het initiatief mogelijk te maken. Dat blijkt nu gelukt.

  Doel onderscheiding
  Met de onderscheiding wordt uitdrukking gegeven aan de waarde die groene en sociale projecten als de Tuin in de Stad hebben voor de stad Groningen. Vorig jaar ontving de energiecorporatie 'Grunneger Power' het Groene Lintje.

  GroenDichterbij
  Tuin in de Stad is dit jaar Icoonproject van de provincie Groningen bij GroenDichterbij. Vorig jaar won Tuin in de Stad ook de landelijke hoofdprijs bij GroenenDoen.

  Bron:
  GroenLinks Groningen

  « ga terug